fbpx

7 manieren om je smartphone te beschermen tijdens de hittegolf

Wat te doen zodat je smartphone niet oververhit raakt

De zomer is gearriveerd. Samen de grootste droogteperiode ooit gaan we ook een hittegolf tegemoet of zitten we daar al midden in? Eén ding is zeker; het is bloody hot! Dat geldt voor onszelf, maar ook je smartphone is niet bestand tegen de opwarming van de zon en hitte van dit klimaat. Wanneer je er geen rekening mee houdt kan dit echt wel nadelige gevolgen hebben; je smartphone kan dan oververhit raken. Van brandwonden en slechte prestaties tot echt kapotte telefoons en exploderende mobieltjes?! Om dit alles te voorkomen in dit artikel 7 tips om je dierbare smartphone te beschermen tegen de hitte. Spoiler; insmeren met zonnebrand hoort er niet bij.

1. Houd je smartphone uit de directe zon

Het hoeft niet zo moeilijk zijn; gewoon je telefoon niet in de brandende zon laten liggen lijkt ons de meest voor de hand liggende maatregel. Desondanks schiet het er echter vaak bij in, niet in de laatste plaats vanwege het intensieve gebruik ervan natuurlijk. Het is dan toch gemakkelijk de telefoon voor je neus op tafel te laten liggen. Kijk er echter niet raar van op wanneer je telefoon in een mum van tijd opwarmt tot een brok vers gespuwd lavagesteente. Je brandt echt letterlijk je klauwen aan je telefoon wanneer je niet uitkijkt. Door de extreme hitte zetten diverse delen van je telefoon uit of branden volledig door; Niet doen dus!

2. Laat je telefoon niet in de auto liggen

Wanneer je niet de ramen even vantevoren hebt opengezet van je auto dan heb je inmiddels ervaren dat het een sauna is daarbinnen. Het stuur is soms niet eens meer vast te pakken. Ook zonder dat je telefoon dus in de directe zon ligt kan deze op dergelijke wijze warmtes opnemen die allerminst gunstig zijn voor de werking van het toestel. Je kunt moeilijk de sleutels in het contact houden om de airco te laten draaien. Laat je smartphone dus niet liggen in de auto.

3. Laad je smartphone niet op in de zon

Het opladen van je telefoon genereert ook warmte; dit als gevolg van de energie overdracht. Leg je dat ding aan de lader terwijl ook nog eens in de zon – en dat hoeft niet eens de volle middagzon zijn – dan kan het zijn dat je telefoon verder opwarmt dan normaal.

 

 

4. Laad je telefoon niet op onder je kussen

Om dezelfde reden valt ook te adviseren je telefoon niet op te laden onder je kussen of onder een warme deken. De temperatuur kan hierdoor verder oplopen dan normaal en zou zelfs brand tot gevolg kunnen hebben. Probeer je telefoon altijd op te laden op een koel en hard oppervlak.

5. Stop je smartphone niet in de vriezer of koelkast

Het klinkt misschien vreemd, maar het gebeurd veel vaker dan je denkt. Het lijkt een logische reactie om iets dat veel te heet is geworden te laten afkoelen in de vriezer of koelkast. Deze te snelle afkoelingsmethode kan echter zorgen voor condensvorming in je telefoon waardoor deze helemaal stopt met werken. Het is beter je telefoon gewoon helemaal uit te zetten en op een koele droge plek te laten recupereren.

6. Haal ‘m uit je broek

Op een warme dag moet je niet je telefoon de hele dag in je broekzak houden. Dat is niet alleen onplezierig, maar je natuurlijke lichaamswarmte zal het koelingsproces tegengaan. Zoals ook bij het opladen is het beter om je toestel op een koel en add oppervlak te leggen. In het ergste geval kan je batterij overhit raken en beginnen te lekken of in brand vliegen. Dan wil je een toestel niet dichtbij je edele delen in je broekzak bewaren verzeker ik je. Bovendien schijnt de extra warmte in de regionen ook de zaadproductie mij mannen ongunstig te beïnvloeden.

7. Gebruik je telefoon wat minder

Je toestel warmt natuurlijk niet alleen op door externe factoren, maar ook door het gebruik ervan. Wie het gewend is om spelletjes te spelen of om veel te bellen, weet hoe het is wanneer je smartphone deftig arbeid moet verrichten en hoe warm deze ook zonder zonlicht kan worden in je ahnd of aan je oor. Gebruik je telefoon dus simpelweg wat minder en geniet zelf van die warmte. We klagen misschien dat het te warm is; maar voor je het weet is het weer voorbij. Dus maak die snap en post die insta om daarna dat dingen gewoon ergens ver weg te stoppen. Enjoy the summer!