fbpx

iPhone 5-bezitters opgelet: telefoon onbruikbaar zonder update !

Bezitters van een iPhone 5 opgelet: het toestel is na 3 november onbruikbaar, tenzij je de update naar iOS 10.3.4 installeert. Gebruikers die dat weigeren, kunnen niet meer op het internet.

Het toch wel oude toestel – de iPhone 5 kwam uit in 2012 – verliest op 3 november alle ondersteuning voor onder andere de App Store, Maps en andere online Apple-diensten. Websites bezoeken is ook onmogelijk. Met het installeren van de update zijn alle problemen opgelost.

Apple heeft mensen met een iPhone 5 op de hoogte gebracht door middel van een pushbericht. De telefoon wordt overigens officieel niet meer verkocht, maar is nog wel veel te vinden als refurbished toestel. Vergeet je vóór 3 november de update te installeren? Dan kun je je telefoon aan een computer met iTunes hangen om de update alsnog door te voeren.

Dat heeft te maken met de ‘gps-kalenderbug’ die sommige navigatieapparaten in april dit jaar trof. De gps-systemen tellen namelijk 19,7 jaar door, waarna de interne kalender gereset wordt. Sommige systemen zouden er daardoor van overtuigd kunnen raken dat het 1999 was.

Fabrikanten van gps-software voerden het afgelopen jaar updates door die moesten voorkomen dat de bug hun systemen zouden treffen.

De techgigant heeft een gespecialiseerde webpagina in het leven geroepen om mensen te ondersteunen. Die vind je hier.