fbpx

Zet nu je eigen laptop of computer in tegen het Coronavirus

Het Folding@home-project voor gedistribueerde rekenkracht gaat wetenschappers ondersteunen bij onderzoek naar SARS-CoV-2. Het project wil helpen bij het in kaart brengen van de structuur van een spike-eiwit van het virus, wat helpt om een vaccin te ontwikkelen.  Hierdoor kunnen iedereen meedoen aan specifieke Coronavirus-projecten en hun steentje bijdragen door een deel van de bestaande pc bronnen in te zetten. Het project bestaat al jaren en werkt actief mee aan het zoeken naar oplossingen voor Ziekte van Alzheimer, Ziekte van Huntington, Kanker,Malaria,Virussen,HIV,diabetes en dus nu ook het  SARS-COV-2 (COVID-19)

Iedereen kan meedoen ! Bekijk hiervoor de website van Folding@Home. Op dit moment zijn de volgende specifieke projecten actief:

  • 11741: Coronavirus SARS-CoV-2 (COVID-19 causing virus) receptor binding domain in complex with human receptor ACE2.
  • 11746: Coronavirus SARS-CoV-2 (COVID-19 causing virus) receptor binding domain in complex with human receptor ACE2 (alternative structure to 11741).
  • 11742: Coronavirus SARS-CoV-2 (COVID-19 causing virus) protease in complex with an inhibitor.
  • 11743: Coronavirus SARS-CoV-2 (COVID-19 causing virus) protease – potential drug target.
  • 11744: Coronavirus SARS-CoV (SARS causing virus) receptor binding domain trapped by a SARS-CoV S230 antibody.
  • 11745: Coronavirus SARS-CoV (SARS causing virus) receptor binding domain mutated to the SARS-CoV-2 (COVID-19 causing virus) trapped by a SARS-CoV S230 antibody.

Het gebruikte programma is eenvoudig te downloaden en te installeren. Eventueel is er een handig online hulpmiddel beschikbaar. Het is niet nodig alle bronnen van de gpu of cpu in te zetten. Je kunt kiezen uit de instellingen light, medium of high. Ook is het in te stellen dat het programma zijn werk doet wanneer het systeem inactief is, of dat het programma altijd actief mag zijn. ZIZOO heeft een team opgestart waarbij je je kan aanmelden (team 238955).